Haal karakter in huis met spullen van de kringloop

Hoewel de kringloopwinkel nog steeds een ideale plek is voor mensen met een smalle beurs, is het voor de welgestelden allang geen taboe meer om daar een tweedehandsje op de kop te tikken. Het is beslist de moeite waard om een oud meubelstuk nog een karakteristieke tweede kans te geven in een compleet nieuw jasje. 

Het leuke aan het opknappen van oude meubels of een interieur zijn de materialen waarmee je werkt. Vooral met hout kun je enorm veel doen. In deze tijd waar duurzaamheid en hergebruik veel besproken zijn, is het een idee om juist niets nieuws aan te schaffen wanneer je met je huis aan de slag gaat. Doe bijvoorbeeld alles zelf, dat bespaart ook op professionele kosten zoals een schilder of klusjesman. Het is daarbij wel belangrijk dat je veilig werkt met goed materiaal. Als eerste moet je gereedschap natuurlijk op orde zijn. Wist je dat je bij de kringloopwinkel ook nog heel goed gebruikt gereedschap op de kop kunt tikken. Die kun je daar veilig kopen omdat alle apparaten en gereedschappen altijd goed gecontroleerd worden voordat ze verkocht worden. 

Doe het zelven

Een product wat je niet snel bij de kringloopwinkel zult vinden is een flinke hoge ladder zes meter. Ga je je huis zelfs schilderen dan is een goede ladder of een rolsteiger wel een vereiste om je werk goed en veilig te doen. Met de besparing die je verkrijgt door zelf te schilderen is er vast budget over voor bijvoorbeeld een telescoopladder. Het voordeel van dit laatste model is dat het na gebruik compact opgeruimd kan worden zodat het niet in de weg staat en bij de volgende klus makkelijk weer te gebruiken is.

Industrieel

Heb je al jaren dezelfde stijl in huis, dan is het een uitdaging om het roer eens flink om te gooien. Tegenwoordig is de trend een industrieel interieur. Het mag allemaal wat ruiger, met metalen en hout en misschien wel een mooie gietvloer in betonlook. Een gietvloer is meteen een goede basis om extra te verduurzamen middels vloerverwarming die je natuurlijk aansluit op de zelf op het dak gelegde zonnepanelen. Ga je vervolgens op zoek naar materialen, dan is er genoeg verkrijgbaar in de verschillende kringloopwinkels bij jou in de buurt. Daarbij moet je niet alleen denken aan meubels of lampen maar ook aan bouwmaterialen. Er zijn namelijk ook genoeg bedrijven die gebruikte bouwmaterialen aanbieden. Dat kan variëren van oude deuren, tot industriële lampen of roestige stellingkasten. 

Juweeltjes

Vaak zijn er qua meubels nog echte juweeltjes te vinden in kringloopwinkels. Stop niet bij de eerste de beste kringloopwinkel maar maak er een avontuurlijke zoektocht van bij de kringloopwinkels in de regio. Is een meubelstuk niet helemaal precies de stijl die je zoekt, dan is het de uitdaging om zo’n meubel helemaal naar je hand te zetten en flink op te pimpen. Vaak is het mooi om een stoel of tafel flink te schuren maar toch een gedeelte van de oude verf te laten zitten. Desnoods meng je er een tweede kleur bij, die je vervolgens ook weer op bijschuurt. Tenslotte breng je ter bescherming nog matte lak aan zodat het meubelstuk er weer als herboren uitziet.