Geef je meubels een tweede leven

Veel mensen zijn na enkele jaren hun meubels vaak helemaal zat. De voornaamste reden is niet dat de meubels hun beste tijd hebben gehad, nee! Het is namelijk zo, dat ze dan toe zijn aan iets anders. Ze willen een andere stijl, waarbij deze meubels dus vaak helemaal niet meer passen. Om ervoor te zorgen dat jij je meubels in plaats van weggooit een tweede leven kunt geven, hebben we een aantal tips voor je. Het is immers ontzettend zonde, dat wanneer je meubels nog maar een paar jaar oud zijn en je er nog iemand anders blij mee kunt maken, je ze weggooit.

Pimp je meubels

Heb jij een aantal oude meubelstukken, waar je eigenlijk wel van af wilt, dan is dit hét moment om die meubels eens serieus onder handen te nemen. Stel je hebt nog een aantal vintage fauteuils staan, dan kun je ervoor kiezen om ze bijvoorbeeld helemaal te laten reinigen, zodat ze weer uitzien als nieuw, maar toch het karakter hebben van een vintage meubelstuk. Op deze manier kunnen je meubels nog zeker een aantal jaren extra mee en heb je het gevoel dat je iets nieuws aan je interieur hebt toegevoegd. Zo kun je ervoor kiezen om je meubels bijvoorbeeld alleen op te schuren en opnieuw in de lak te zetten, maar ook een andere kleur behoort tot de mogelijkheden. Kortom, voldoende mogelijkheden dus! VInd je het zelf pimpen van je meubels niks, dan is het natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk om je kinderen op een zaterdagmiddag lekker aan de slag te laten gaan en hun creatieve geest de vrije loop te laten.

Maak iemand anders er blij mee

Heb jij meubels die je niet meer gebruikt, dan is het natuurlijk ontzettend zonde om ze zomaar weg te gooien. Wellicht kun je er namelijk nog iemand anders blij mee maken. Vervelend genoeg heeft niet iedereen de financiële mogelijkheden om een dure design hanglamp of ander meubelstuk aan te schaffen. Door deze mensen te voorzien van jouw ‘oude’ meubels doe je niet alleen iets goeds voor deze mensen, maar ook voor het milieu. Het weggooien van je meubels betekent namelijk, dat er iemand anders nieuwe meubels moet aanschaffen, waardoor je dus voorkomt dat er opnieuw geproduceerd moet worden. Kortom, het heeft dus allerlei voordelen.

Breng het naar de kringloop

Waar je meubels nog in een prima staat zijn, is het ook mogelijk om ze naar de kringloopwinkel te brengen. Op deze manier zorg je ervoor dat jij je meubels die je toch niet meer gebruikt een nieuw leven geeft. Er zijn namelijk altijd mensen die nog wel een nieuw dressoir of ander meubelstuk voor in huis kunnen gebruiken. Vooral mensen met een wat kleinere beurs zijn enorm gebaat bij het beschikbaar stellen van dergelijke meubelstukken bij een kringloopwinkel. Hier kunnen ze het namelijk vaak voor een klein bedrag zo meenemen. Het enige wat ze dan vaak zelf nog hoeven te doen, is eventueel even het meubelstuk schuren of te voorzien van een andere kleur wanneer de huidige kleur niet helemaal past bij de inrichting.