Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord

Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord. De tamelijk grote hal in Amsterdam Noord doet toch intiem aan door het aangebrachte houten verlaagde plafond. De verlichting van de ruimte is door middel van TL-balken. Maar omdat aan beide zijkanten van de TL-buizen metalen flappen zijn gemaakt, is er toch wel sprake van sfeerverlichting. Boven de entree zijn op karton bijzondere tekeningen aangebracht van de hand van John Prop (zie ook de foto’s).  Parkeren levert geen enkel probleem op en is gratis.
Ga direct naar het verslag of bekijk de foto’s
 Zemanta Related Posts Thumbnail

Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord

Distelweg 85
1031 HD Amsterdam
Tel: 020-4631115

Openingstijden:
Ma 12.00 – 17.00 uur
Di t/m vrij 10.00 – 17.30 uur
Za 10.00 – 17.00 uur

Indeling en sortering

Aparte afdelingen voor de diverse rubrieken, veel serviesgoed bij Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord. Dit is binnen Amsterdam wel een van de aantrekkelijkste en overzichtelijkste winkels.

Kleding

Ook hier een duidelijke ‘ouderwets’ muffe kledinggeur. Redelijke hoeveelheid, kwaliteit voor Amsterdamse begrippen voldoende, het haalt het zoals gezegd echter niet bij het aanbod dat we buiten Amsterdam tegenkomen.

Speelgoed

Bij het kinderspeelgoed was het een puinzooi. De inhoud van de kast lag deels over de grond verspreid. Zie ook de foto onderaan. Helaas niet echt uitnodigend dus.

Meubels

De meubels zijn erg dicht op elkaar geplaatst bij Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord, waardoor je nauwelijks er tussendoor kunt lopen. Bovendien is het onaantrekkelijk neergezet, zonder fantasie. Hoe verder je in de hoek komt, hoe rommeliger het wordt. Dat geldt zeker voor de kleinmeubelen op de eerste verdieping.

Servies

Er is gebruik gemaakt van grote inventieve uitstalkasten, die uit drie lagen bestaan, naar beneden toe steeds breder wordend. Dit geeft een ruimtelijk gevoel en zorg ervoor dat je niet gemakkelijk iets om kunt stoten. Wel staat alles overvol, waardoor het een rommelige indruk maakt. De materialen zijn wel gesorteerd, maar er is verder niet geprobeerd om een aantrekkelijk presentatie te bereiken.

Boeken en platen

De boekenkasten zijn schuin opgesteld, zodat het een losse sfeer schept en het toch makkelijk blijft om overal bij te kunnen.
De geluidsdragers zijn ingedeeld in drie prijscategorieën: € 0,50 (groene sticker),

€ 1,20 (blauwe sticker) en € 2,00 (rode sticker). Onze twee aangekochte Lp’s zonder sticker werden zonder blikken of blozen tot de duurste categorie gerekend.

Bruingoed en witgoed

De elektronica-afdeling is (op het moment van ons bezoek) erg beperkt. De prijzen zijn hoger dan we gemiddeld tegenkomen, terwijl de kwaliteit beneden het gemiddelde scoort. De tv’s zijn ronduit duur te noemen.

Prijs-kwaliteitverhouding

Over het algemeen zijn de spullen redelijk geprijsd bij Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord.

Personeel

Niet bijzonder enthousiast (wellicht wat routinematig), maar wel ontspannen en alles lijkt onder controle.

Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord heeft

 • een of meer paskamers
 • een koffiehoek
 • koffie, thee of fris (of via automaat)
 • ook versnaperingen (of via automaat)
 • een of meer bezoekerstoiletten
 • een apart invalidentoilet
 • een bovenverdieping zonder lift of voorziening voor gehandicapten
 • geen winkelmandjes en/of wagentjes
 • een website
 • regelmatig een veiling of heeft andere speciale dagen
 • nog andere diensten (zie bijzonderheden)

Bijzonderheden of andere opmerkingen

Men organiseert ook kunstexposities.

Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord heeft een speciale computerafdeling LOGIN kijk op http://www.loginpc.nl/  voor Winkel, Cursussen en Reparaties

Opvallend item

Houten kinderzetel. zie foto

Zelf gekocht bij Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord:

 • LP Fungus – De kaarten zijn geschud  € 2,00
 • LP Adèle Bloemendaal – Aaahdèle  € 2,00

 

Foto’s van Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord

You may also like...

11 Responses

 1. Thea zegt:

   De spullen die er staan zijn wel curieus. je kunt soms wel leuke dingen tegenkomen in de kringloopwinkel. Ook wel O.K.  kader poppen en wildebraspoppen. Het is vaak vintage en antiek wat je er tegen komt maar er staan ook wel eens moderne spullen tussen.

 2. Thea zegt:

  Ik spaar vintage speelgoed en heb ook Bild lilly clonen en ik ben er ook eens een in de kringloopwinkel tegengekomen. Ik heb ook veel Sindy poppen in de kringloopwinkel gekocht en Fleur poppen. Deze poppen zijn afkomstig uit de zeventiger jaren. En verder heb ik ook Sindy kleding gezien in de kringloopwinkel en die heb ik ook gekocht. Verder heb ik een paar S.I.O. poppenhuizen gezien die nog helemaal compleet was. Dit is vintage speelgoed. Ik heb de poppen ge-reroot en ze zien er weer heel mooi uit. Ik heb verder ook Steffie love poppen gezien maar die zijn in een later tijdperk gemaakt. Hoe de personeelsleden zijn verschilt per persoon de een is spontaner dan de ander. Je moet wel goed tegen stress kunnen vooral als het druk is want dan staan er heel veel mensen achter de kassa te wachten. De een wil dit en de ander wil dat en je moet overal maar begrip voor op kunnen brengen en dat valt soms niet mee als het druk is. Ze zeggen dat dingen die afkomstig zijn van antiekmarkten en vlooienmarkten en rommelmarkten en ook kringloopwinkels behekst kunnen zijn met kwade entiteiten en koop je zoiets dan krijgt iemand kwade entiteiten in huis die men met behulp van een exorcist zou moeten verwijderen. Laatst was er iemand die behekste poppen verkocht op internet en voodoo poppen en scary dolls. En dan zien die poppen er heel eng en onnatuurlijk uit.

 3. Thea zegt:

  Ik ben er nog nooit geweest maar het verschilt per persoon hoe je wordt geholpen. De een is anders dan de ander. of dat ervaar ik hier in friesland en dan zal het daar ook wel zo zijn. Bijzattafeltjes van Ikea koaten in Friesland 2,30 per stuk. Ik geloof dat als je dat nieuw zou kopen veel duurder uit was dan bij de kringloopwinkel. Zo af en toe zitten er toch wel curieuze dingen bij zoals speelgoed. S.I.O. poppenhuizen met alles er nog aan, tien gulden. Sindypoppen en fleurpoppen, allemaal vinatagespeelgoed voor maar een gering bedrag. Je moet de poppen wat opknappen en dan ga ik ze rerooten en dan zijn ze als nieuw. Laatst kwam ik een bildlilly cloon tegen van hol plastic met een rokje aan van Sindy uit de mix en match serie en dit zijn vintageproducten. Ik denk dat het ligt aan de persoon door wie je wordt geholpen. De een is wat nors en de ander is meer toegankelijk en spontaner. Dit wil nog wel eens verschillen door wie je wordt geholpen. Vooral als het druk is moet je overzicht over het geheel kunnen houden. Dan moet je alles zo tegelijkertijd doen.

 4. Ingrid zegt:

  Harstikke ontevreden! Ik heb net gebeld en de meneer aan de telefoon sprak mij aan alsof ik een kind ben! Ik heb er anderhalve jaar geleden meubels gekocht en wil ze graag nu terug geven, en ze kunnen wel komen, maar tussen 12 en 5. ze waren onbeschoft, en praken niet duidelijk over de telefoon. Zij zeiden dat zij zouden controleren of zij de spullen wel konden gebruiken, ook al zien zij precies hetzelfde uit als toen ik ze kocht. Ik vroeg wat ik er mee moest doen als zij het niet mee namen, en zij zeiden “ja, dat ik jouw probleem, niet die van mij, zoek het zelf maar uit!” dat begrijp ik allemaal wel, maar het kon wel wat aardiger! Ik zal blij zijn als zij mijn spullen hebben opgehaald en ik ze niet meer hoef te spreken.

 5. robert zegt:

  Dit is meer een mening over de lokatie in amsterdam noord:pluspunten
  toiletten, koffiehoek, snel wisselend aanbod, een uitstekende platenafdeling, soms echt mooie design of antiek voor weinig.
  Nadeel er is maar 1 kassa zodat er soms wel 10 mensen staan te wachten, en erg vlot gaat het niet

 6. michael zegt:

  De meeste spullen, maar vooral de meubeltjes in de krinloopwinkel distelweg te amsterdam noord zijn ‘grillig’ maar vaak veel te duur geprijsd. Ben nu 2X geweest, maar personeel heeft meer aandacht voor zichzelf dan voor de klanten of de winkel, valt daar nog veel te leren voor de mensen die de kringloopwinkel beheren

 7. Leny zegt:

  Ik ben hier een jaar geleden geweest (Noord) en het was erg druk in de winkel. Ik had mijn hond ergens vast gezet en die is door een van de medewerkers van water voorzien, ongevraagd! Met andere woorden ik werd juist heel vriendelijk behandeld.
  Morgen ga ik weer om iets weg te brengen, even kijken of ik dan nog steeds zo positief tegenover deze kringloopwinkel sta.

  Leny

 8. Agnes zegt:

  Vanmorgen werd ik telefonische te woord gestaan door een mevrouw van de Kringloopwinkel in Oost. Deze mevrouw heeft mij heel vriendelijk en behulpzaam te woord gestaan en mij zelfs geholpen met haar advies!! Jammer dat de reacties erg onvriendelijk zijn terwijl ik direct zeer vriendelijk verder word geholpen!!
  Met vriendelijke groet.

 9. Franz Weisz zegt:

  Persoonlijk vind ik dat de kringloopwinkels veel te duur zijn, aangezien deze winkels subsidie ontvangen van de gemeente wil men zoveel mogelijk winst maken wat toch niet de bedoeling is dacht ik zo. Ik vraag mij dan ook af waar dan de winsten die gemaakt worden blijven. In een van de winkels waar ik geweest ben, nl. in Amsterdam-Noord waren de prijzen zo hoog dat ik er geen aankopen kon doen, omdat mijn budget daar niet toereikend voor was. Al met al kan men van een uitkering van de CWI geen dure aankopen permitteren. De belastingdienst zou eens in de boeken moeten gaan snuffelen van deze winkels of dat alles wel volgens de regels gaat, want volgens mij vullen sommige medewerkers hun eigen zakken met de winsten die deze lieden maken.

 10. Bezoeker zegt:

  Zeer onvriendelijk te woord gestaan door een medewerker, terwijl de folder aangeeft dat alle inboedel opgehaald wordt: huisraad, meubels en zelfs textiel.
  Als je dan meld dat je voor een afspraak belt en alles in dozen hebt gestapeld krijg je de vraag of je alles even wil doorgeven en wil tellen wat er allemaal in de dozen zit, hoeveel dozen en hoeveel stuks van elk, terwijl het zowel om meubels tafels als wel allerlei huisraad gaat en we toch echt niet van plan zijn alles open te maken en weer te tellen dus dan maar niet. Er zijn ook mensen die anders reageren, terwijl dit alles toch ook dankzij subsidie in stand wordt gehouden.

 11. Joke zegt:

  Leuke boekenafdeling, veel keus. Het personeel mag wel wat vriendelijker.